izaberi jezik

Dobrosusedski odnosi počinju od mladih

Kulturni centar Podunavskih Švaba KARLOWITZ je 2011.godine realizovao projekat pod nazivom "Slobodni sastav na temu dobrosusedskih odnosa". Potencijalni učesnici su pozvani da uzmu učešće u konkursu putem plakata, obaveštenja školama i preko interneta.

Pravo učešća na konkursu su imali mladi od 14 do 25 godina. Potencijalni učesnici su tada obavešteni i o uslovima konkursa, od kojih je jedan obezbeđivao tajnost učesnika. Na raspisani konkurs je pristiglo 11 radova.

Radove je pregledao stručni žiri i predložio tri najbolja za nagrade. Upravni odbor Centra je doneo odluku o dodeli diploma i nagrada i to:

  • 1. Prva nagrada pripala je Anji Vojvodić iz Sremskih Karlovaca, za rad pod naslovom "Dve Karlovčanke jedna priča".
  • 2. Druga nagrada pripala je Anisiji Bogdanov iz Novog sada za rad pod naslovom "Ispravimo učinjenu im nepravdu".
  • 3. Treća nagrada pripala je Dušanu Totu iz Bačke Topole, za rad pod naslovom "Klara".

Kulturni centar Podunavskih Švaba KARLOWITZ je 16. decembra organizovao završnu svečanost na kojoj su dodeljene zahvalnice i diplome za tri najbolja sastava.

Svi nagrađeni su dobili diplomu i i po knjigu izdavača I.P. KAIROS doo iz Sremskih Karlovaca. Knjige su izabrane u skladu sa preporukom žirija.

Svi učesnici su dobili zahvalnice.

Upravni odbor je doneo i odluku da nagradi najmlađeg učesnika, tako da je ta nagrada pripala četrnaestogodišnjoj Sari Miladinović iz Sremskih Karlovaca, učenici Osnovne škole 23. oktobar, za rad pod naslovom "Susret".

Završna svečanost održana je u punoj Svečanoj Sali Karlovačke gimnazije. Za samu svečanost organizovan je i manji koncert na kome je nastupio i hor "Sv. Arsenije" iz Sremskih Karlovaca. Program je vodio vokalni solista RTV Vojvodine Branko Miladinović.

Ovaj projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise i nacionalne zajednice.


Književni sastavi 2011

Prva nagrada

Dve karlovčanke - jedna priča
Anja Вojvodić

Druga nagrada

Ispravimo učinjenu im nepravdu
Anisija Bogdanov

Treća nagrada

Klara
Dušan Tot