izaberi jezik

Projekti

Na ovom prostoru ćemo Vas informisati o projektima koje smo realizovali, kao i o projektima koji su u pripremi, bez obzira da li je Fondacija nosilac projekta ili partner. Kada Vam budemo predstavljali realizovane projekte to ćemo činiti i rečju i slikom, odnosno fotografijom. Prvi projekat koji je Fondacija realizovale, nakon stavljanja u funkciju, je bio projekat pod nazivom" PO TRADICIJU U KARLOVCE ".

BOŽIĆNI KONCERT (19.XII 2014.)

Nemačka ambasada već petu godinu zaredom organiuzuje božićni koncert sa nemačkim božićnim pesmama i nemačkim božićnim specijalitetima. Svake godine u drugom mestu. Ove godine domaćin su bili Sremski Karlovci i Fondacija za zaštitu zavičajnog nasleđa Podunavskih Švaba ZAVIČAJNA KUĆA. Gostoprimstvo za ovogodišnnji božićni koncert je pružila RKT crkva PRESVETO TROJSTVO i njen župnik Mag. Marko Lončar.

POTPREDSEDNIK VLADE VOJVODINE U POSETI ZAVIČAJNOJ KUĆI

Podpredsednik Vlade Vojvodine i Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje se zahvalio na pozivu i pohvalio brigu za očuvanje kulturnog nasleđa Vojvodine. Posebno je podvukao da je briga Pokrajinskog sekretarijata za kuturu za očuvanje ovakvih spomenika kulture permanentna i da će ulagati maksimale napore kako bi ih sačuvali za buduće generacije.

PO TRADICIJU U KARLOVCE

Cilj ove manifestacije je da nacionalne zajednice predstave međuusobno, ali i posetiocima ljubiteljima tradicionalne kulture, svoju tradicionalnu kulturu. Projekat je realizovan delimično na platou centralnog karlovačkog trga (pešačka zona) i delom na prostoru Fondacije u Andreja Volnog 1A.

PREMIJERA: BUDUĆNOST SEĆENJA

Kulturni centar je kao producent, u režiji Stjepana Sedera, snimio dokumentarni film BUDUĆNOST SEĆENJA. Primijera je održana 2008. godine u amfiteatru Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcim, uz prisustvo Gradonačelnika i atašea za kulturu nemačke ambasade u Beogradu.